Guido Wever to be released from jail but Remains a Suspect in Natalee Holloway case

 

The roller coaster ride continues for Natalee’s family with the “catch and release” prosecution in the disappearance of Natalee Holloway. According to reports in De Telegraaf and AD Binnenland that Guido Wever will be released tomorrow. According to the rough translation it appears that the Aruban prosecutors will not attempt to pursue the extradition or the jail time.

AMSTERDAM – De Arubaanse jongen die vorige week in Utrecht is aangehouden als verdachte in de zaak-Holloway, komt dinsdag op vrije voeten. Dat liet zijn advocaat Gerard Spong maandag weten. Volgens Spong heeft de officier van justitie besloten de jongen vrij te laten, maar wordt hij nog wel als verdachte beschouwd.

Het door Spong aangekondigde kort geding om uitlevering van de jongen te voorkomen, is daarmee van de baan. Die procedure zou dinsdagochtend dienen bij de voorzieningenrechter in Den Haag. Justitie verdenkt de jongen van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse scholiere Natalee Holloway, in de nacht van 29 op 30 mei vorig jaar op Aruba, tijdens een vakantie met haar schoolklas. Het meisje is nog steeds spoorloos. (more)

It is unbelievable that the prosecution continues this process. First they arrest Wever, then want to extradite him back to Aruba for questioning. Now he will be released and only needs to be available for questioning. Guido Wever will remain a suspect.

A question that arises in all of this is did the prosecution not have anything to hold Wever on or did they just not want to show their hand at this time?

One thing is interesting in seeing first GVC and now Guido Wever spend little to no time in jail as suspects. It makes one wonder just how much information that the Prosecution had on Joran Van der Sloot and the Kalpoe brothers to hold them for an extended period of time for three months. Thus the three of them remain the primary suspects.

UPDATE: Suspect in Holloway case to be released

(CNN) A man indicted in the Netherlands on murder charges in the disappearance of Alabama teenager Natalee Holloway in Aruba will be released Tuesday but must remain available for questioning, the man’s attorney said.

Guido Wever, 19, was to appear in court Tuesday in the Netherlands, an assistant to attorney Gerard Spong said, but an agreement reached between Spong and Aruban prosecutor Karen Janssen negated that hearing.

Under the conditions of the deal, Wever remains a suspect in Holloway’s disappearance. 

 If you liked this post, you may also like these:

 • Guido Wever, Name of New Arrested Suspect in Natalee Holloway Case in Aruba
 • Beth Twitty’s Premonition: Natalee Holloway’s mom not too hopeful over latest arrest of Guido Wever
 • Dutch Teen,Guido Wever, Fights Aruba’s Transfer Request in Natalee Holloway Case
 • Natalee Holloway Aruban Suspect Carousel; Arrested Suspect Today, Gone Tomorrow
 • Geoffrey van Cromvoirt; RELEASED FROM CUSTODY IN ARUBA
 • Comments

  Leave a Reply
  Support Scared Monkeys! make a donation.

   
   
  • NEWS (breaking news alerts or news tips)
  • Red (comments)
  • Dugga (technical issues)
  • Dana (radio show comments)
  • Klaasend (blog and forum issues)
   
   
   
   
   
   
   
  Close
  E-mail It